بسم الله النّور
در مطلب گذشته نمایی کلی از داستان، شکل خانوادهها و تعاملات افراد با یکدیگر ارائه شد که میتوان نتایج زیر را از آن استخراج کرد.
بسم الله النّور
در مطلب گذشته نمایی کلی از داستان، شکل خانوادهها و تعاملات افراد با یکدیگر ارائه شد که میتوان نتایج زیر را از آن استخراج کرد.
بسم الله النّور
تیتر دوم: مردان عاجز! زنان مستأصل!
مدتی است سریال «نفس گرم» با محوریت مسائل و مشکلات زنان، از شبکه اول سیما در حال پخش است. این سریال دارای تم مذهبی است و روایتگر داستان زندگی «ملیحه» یک خانم روشنفکر متدین است که در جلسات مختلف سخنرانی میکند.
آنچه مدنظر نگارندهی این سطور است نوع نگاه این سریال به موضوع خانواده و مسائل زنان در این سریال است. در این سریال ماجرای هشت خانواده و تعاملات آنها با یکدیگر روایت میشود. خانواده اصلی و محوری داستان خانوادهی «حاج مرتضی ندّاف» است که در کنار همسرش «ملیحه» شکلگرفته است. ملیحه فرزند دار نمیشود و حاج مرتضی با این موضوع کنار آمده است و سالها عاشقانه در کنار هم زندگی کردهاند. او عاشق بچههاست و شغل او هم در همین راستا فروش لوازم کودک و نوزاد است. حاج مرتضی سرپرستی، پسر خواهر همسرش، «اسماعیل» را که پدر و مادر خود را در زمان کودکیاش ازدستداده به عهده میگیرد و او را بهعنوان فرزندخوانده خود میپذیرد.
بسم الله النّور
مدّت ها بود می خواستم بخش روزانه نویسی را در صالحات ایجاد کنم فرصتش نبود. دیدن مطلبی باعث شد این بخش را سریع تر از زمانی که می خواستم ایجاد کنم.
از مهم ترین معضلات امروز دختران تأخیر در ازدواج به دلایل متعدد است.
اساتید معتقدند ما در آینده با نسلی سوخته از دختران مواجه خواهیم بود که به علت تحصیل و فرستادن دختران به دانشگاه و بالتبع تأخیر در ازدواج به وجود آمده است.
بنده با این صحبت که علت اصلی تأخیر در ازدواج تحصیل دختران است خیلی موافق نیستم. تحصیل علت تأخیر در ازدواج دختران هست اما نه علت اصلی.
بسم الله النّور
نکته ی مهم برای دخترخانم های مجرد!
عزیزان من لطف کنید برایم کامنت خصوصی نگذارید که «فهمیدیم چرا تا به حال ازدواج نکرده ایم! چون کفوی نداشته ایم!» دلیل عدم وجود یا پیدا نشدن کفو در انتهای ردیف علت های عدم ازدواج شما قرار دارد نه در رأس آن!
علت عدم ازدواج شما بسیاری اش برمی گردد به معیارهای غلط شما و آقا پسرها. نه عدم وجود کفو.
اگر قرار باشد چنین برداشت هایی از مطالب ببینم (چه از دوستان نزدیک چه دور) بسیاری از مطالب را نخواهم گفت یا آن را سانسور خواهم کرد.
بسم الله النّور
به بهانه این ایام دیگر نتوانستم ننویسم از نقش حضرتش برای همسرش علی ع
این دو معصوم تنها زوج معصوم در عالم بودند که اگر علی (ع) نبود کفوی برای حضرتش نبود.
زن با درجات بالای ایمان خودش، نمی تواند کفو مردی با ایمان کمتر از خودش باشد.
نمونه اش حضرت مریم (س) که در زمان خودشان کفوی نداشتند.
اما ببینید نقش حضرت زهرا (س )را برای علی (ع)، که امیرمؤمنان پس از ایشان سر بر چاه گذاشته و با چاه سخن می گویند.
همین کلام بس است برای شأن همسری حضرت فاطمه زهرا...
ام ابیها...
ان شاء الله در این باب به شرط توفیق و حیات بیشتر خواهم نوشت.
بسم الله النّور
مطالب «زن مسئول و زن مشغول» همه مقدمه ای بودند برای آغاز بحث «حضور اجتماعی زن»1 که تا به امروز تبیین صحیحی از آن صورت نگرفته است و باید معیار و شاخص درستی برای تشخیص این مسئله تبیین گردد.
حضور اجتماعی زن یکی از مهمترین مسائلی است که فمینیست ها بر روی آن تأکید دارند و می گویند زن در اسلام محدود به خانه است!
در صورتی که اگر قرار بود در اسلام زن محدود به خانه باشد اصلا حدود حجاب برای چه درقرآن آمده است؟
زن در خانه که نیازی به حجاب ندارد، نیاز به دانستن آداب رفتار با نامحرم ندارد که این همه در قرآن به دقت تبیین شده است.
بسم الله النّور
در ادامه ی مطلب قبل آیت الله جوادی آملی به شرح آیات ماجرای دعوت سلیمان نبی از ملکه سبأ اشاره می کنند.
«آن روز در فاصله دورتری از فلسطین و در سرزمین یمن بانویی سلطنت میکرد که قرآن از زبان هدهد سلطنت او را چنین تصویر میکند:
انّی وجدت امرأة تملکهم وأُوتیت من کلّ شیء ولها عرش عظیم وجدتها وقومها یسجدون للشمس من دون اللَّه
من زنی را یافتم که بر آنها سلطنت میکرد و از هر چیزی به او داده شده بود و تختی بزرگ داشت. او و قومش را چنین یافتم که به جای خدا به خورشید سجده میکردند.
بسم الله النّور
در مطلب «اندیشه 4: چرا عمده ی پادشاهانی که نامشان در قرآن آمده است، به دعوت انبیاء «نه» گفتند؟» قول داده بودم علت ماجرا را در مطلبی جداگانه توضیح دهم. آیت الله جوادی آملی به بهترین شکل این ماجرا را در کتاب «زن در آیینه جمال و جلال» شرح داده اند.
«قرآن کریم قصه هایی را که بازگو می کند، در ضمن بیان سرگذشت انبیا، برخورد آنان را با طاغیان روزگار نیز تبیین می نماید. بسیاری از انبیا آمدند و طاغوتیان عصرشان را وعده و وعید دادند اثر نبخشید تا سرانجام:(غشیهم من الیمّ ما غشیهم) از دریا آنچه آنان فرو پوشانید، فرو پوشانید. یعنی عذاب الهی دامنگیرشان شد.
این همه پیام حضوری را موسی و هارون ـ سلام اللَّه علیهما ـ برای درباریان آل فرعون تبیین کردند هیچ اثر نکرد. آن همه معجزات حسی بی شمار را به این ها نشان دادند، هیچ اثر نکرد بلکه در مقابل، آن ها بسیاری از قوم بنی اسرائیل را کشتند و اسیر گرفتند و آرام نشستند و فخرشان این بود که ما پسران این قوم را ذبح کردیم و دخترانشان را زنده نگه داشتیم همان طور که در قرآن می فرماید:(یذبّحون أبناءکم ویستحیون نساءکم)