صالحات

پس از آزادی حجاب (1)

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

با آزادی از حجاب چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

این سؤالی است که در ذهن بسیاری از افراد می‌گذرد. موافقان این آزادی، معتقدند با رهایی از بایدها و نبایدهایی که اسلام برای زن مسلمان تعیین کرده است به‌غایت و نهایت اختیار در انتخاب پوشش خواهند رسید و دیگر هیچ مزاحمتی ازجمله گشت ارشاد و قیدوبندهای دیگر گریبان آن‌ها را نخواهد گرفت.

اما این تصور ابلهانه تنها آغاز و البته ظاهر ماجراست!

برای این‌که بتوانیم به نگاهی همه‌جانبه در این موضوع برسیم مانند همیشه ابتدا به سراغ مفاهیم می‌رویم.

اول مفهوم آزادی؛ آزادی از نگاه مدافعین برداشته شدن حجاب چیست؟

و آزادی از نگاه اسلام چیست؟

پاسخ سؤال اول مشخص است، آزادی از نگاه آن‌ها یعنی دستیابی به‌حق انتخاب پوشش تا هرکس هر جور تمایل داشت لباس بپوشد. با این نگاه هرکس خواست به حریم و حقوق دیگران ورود پیدا کند هم اشکالی ندارد! چون آزاد است!

در اصل آزادی برای این گروه یعنی «بگذار هرچه دلم می‌خواهد انجام دهم». ترجمه صحیحش یعنی «هرچه نفس اماره بالسوء به من می‌گوید انجام دهد.» با تعریف دیگر خدای مقتدر حکیمی که برای سعادت بشر شریعت و احکامی وضع کرده وجود ندارد.

باطن این آزادی اسارت است. یعنی اسیر نفس اماره شدن و به‌فرمان او درآمدن و از فرمان خدا خارج شدن. آزادی لیبرال یعنی خروج از نور ولایت الله و ورود به ظلمات ولایت طاغوت.

ظاهر این رهایی، آزادی است از بایدها و نبایدهایی که خدا گفته است، باطن آن اسارت در بایدها و نبایدهایی است که نفس اماره فرمان می‌دهد.

اما آزادی در اسلام یعنی به بند عبودیت خداوند درآمدن و رهایی از نفس اماره بالسوء و همه موانعی که برای تقرب به خداوند بر سر راه انسان وجود دارد. آزادی اسلامی یعنی آزادی برای تعالی، رشد و رسیدن به مقصد کمالی که موجب رهایی انسان از تمامی اسارت‌های مادی می‌شود. تمامی حدود حجاب که در شریعت اسلام آمده نیز آزادی زن مسلمان است برای حضور انسانی در فضای جامعه نه حضور جنسی که نگاه‌ها را به سمت جنسیت خود جلب کند.

ادامه دارد

ان شاء الله

۶ ۱
صحبتِ جانانه
۰۴ خرداد ۰۱:۲۷
انسان امروز با تخته گاز ترمز بریده توی شیب زیاد، داره میره...
و با جهالت شیک مدرن، ختم الله علی قلوبهم و علی سمعهم و علی ابصارهم...

پاسخ :

الیس الصبح بقریب؟
صحبتِ جانانه
۰۵ خرداد ۰۲:۲۶
سلام و رحمت الله
یاری فکری مخاطبان گرامی مورد نیاز است
http://besme-rabbel-hossein.blog.ir/post/438

پاسخ :

علیکم السلام
ان شاء الله سر فرصت در خدمت شما هستم.
دوست
۰۵ خرداد ۰۸:۲۹
سلام
من حرف شما را قبول دارم
و به عنوان یک محجبه میگم
خدا هم تو قرانش گفته این که به سمت ولایت طاقوت برید یا ولایت الهی با اکراه و اجبار نیست
جامعه مدنی اجبار را نمیپذیره و این مسئله به اصل حجاب ضربه میزنه
این که حجاب از یک موضع معرفتی و شریعتی تبدیل به یک موضع حکومتی بشه یعنی هر رفتار اشتباه حاکمیت ضربه به حجاب، معرفت و شریعت هست
امروزه کسی داستان حضرت علی و زن یهودی را نمیدونه اما رفتار غلط گشت ارشاد در توهین ها کتک زدن ها و غیره را میدونه و به اسلام ربط میده
این مسئله نه تنها به حجاب بلکه به اصل دین هم داره ضربه میزنه
تمام کسانی که معتقد به ازادی حجاب هستن ابله ویا زیر ولایت طاقوت نیستن
برخی معتقدند بدون فشار حکومتی ترویج حجاب راحت تره و میسرتره
ایرانی ها با زور شمشیر  اعراب مسلمان نشدن
به محبت خاندان پیامبر ص مسلمان شدن
اعمال دینی هم با زور در جامعه امکان پذیر نیست
همون طور که تاریخ ٤٠ ساله انقلاب رواج بی حجابی را نشون میده و در کشورهای دیگه که ازاد هستن رواج محجبه شدن را

پاسخ :

سلام علیکم

بله نباید دین رو تحمیل کرد اما اگر عده ای به عمد در حال سوق دادن جامعه به ضلالت و شقاوت هستند، حکومت اسلامی وظیفه دارد که اجازه ندهد این اتفاق بیافتد. اینجا مسئله جامعه و سعادتش مطرح هست نه تک تک افراد.
بحث حجاب هم در جامعه ما یک موضوع تک بعدی نیست، بلکه اتاق فکرهایی در حال برنامه ریزی هستند برای حیازدایی در سطح کلان. مسئله حجاب هم در این سطح هست و البته مقابله هم باید در این سطح باشد که چنین مقابله ای نداریم یا اگر هم داریم خیلی کم و بی تأثیر هست.

من به شخصه با این که «تنها» کار حکومت برای مقابل با روند بی حجابی گشت ارشاد باشه مخالفم. اما اگر بقیه سیستم های سلبی و ایجابی کار خودشون رو انجام بدن و در نهایت گشت ارشاد هم به عنوان آخرین خط مقابله با فرآیند حیازدایی حضور داشته باشد مشکلی ندارم. اما مشکل اینجاست که بقیه بخش ها تعطیلند و ما فقط از یک ظرفیت محدود سلبی استفاده می کنیم که همین تک بعدی بودن آسیب هایی که شما گفتید رو خواهد داشت.
(البته اون ماجرای اخیر هم که مشخص شد اون خانم ها به عمد به پلیس توهین کردند و فیلم گرفتند و این یعنی این ها جزئی همان دستگاه برنامه ریزی شده حیازدا هستند که مأموریت دارند برای این کار و رسانه ای کردنش)


در این مورد در مطالب آینده بیشتر توضیح خواهم داد ان شاء الله.

به طور کلی آزادی حجاب و برداشته شدن اجبار در جامعه ما کلید ورود به وضعیت بحرانی خواهد بود در مسائل جنسی

نظر حضرت آقا هم در این مورد دقیقا ناظر به مسئله حکومت در سطح کلان هست و سعادت و شقاوت کل جامعه

«خب، تا اینجا مسئله‌ای نیست؛ [امّا] آنچه بنده را حسّاس میکند، این است که ناگهان شما می‌بینید از دهان یک گروهی از افرادی که جزو خواص محسوب میشوند، مسئله‌ی «حجاب اجباری» مطرح میشود؛ معنایش این است که یک عدّه‌ای نادانسته -حالا من میگویم نادانسته؛ ان‌شاءالله نادانسته است- همان خطّی را دنبال میکنند که دشمن با آن‌همه خرج نتوانسته است آن خط را در کشور به نتیجه برساند؛ همان خط را دارند دنبال میکنند؛ در بین اینها روزنامه‌نگار هست، در بین اینها روشنفکرنما هست، در بین اینها آخوند و معمّم هست. [میگویند] «امام که فرمودند باید زنها باحجاب باشند، همه‌ی زنها را نگفتند»! حرف بیخود! ما بودیم آن‌وقت، ما خبر داریم؛ چطور این‌جور است؟ امام در مقابل یک منکر واضحی که به‌وسیله‌ی پهلوی و دنباله‌های پهلوی در کشور به وجود آمده بود، مثل کوه ایستاد، گفت باید حجاب وجود داشته باشد. در مقابل همه‌ی منکرات، امام همین‌جور محکم ایستاد. همان وقت بحث تجارت مشروبات الکلی بود؛ ما در شورای انقلاب بودیم، جلسات مشترکی با دولت داشتیم، همان وقت کسانی بودند که معتقد بودند تجارت مشروبات الکلی برای کشور فایده دارد، ما از این فایده چطور صرف‌نظر کنیم؛ مایل بودند این تجارت ادامه پیدا بکند، از بیرون شراب بیاورند. امام قرص‌ومحکم ایستاد؛ در مقابل حرام الهی، امام بزرگوار می‌ایستاد و ایستاد؛ این حرام الهی بود. حالا آقا از آن طرف درآمده [میگوید] که «آقا! این گناه که مثلاً از غیبت بزرگ‌تر نیست؛ چرا شما در مقابل غیبت کسی را تعقیب نمیکنید، در مقابل این [کار] که مثلاً روسری را بردارد‌ یا بی‌حجاب باشد، تعقیب میکنید». ببینید چه [خطایی]؟ عدم تشخیص؛ آنچه انسان [از آن] رنج میبرد، این است که تشخیص نیست. ما که نگفتیم اگر کسی در خانه‌ی خودش در مقابل نامحرم روسری‌اش را برداشت، ما او را تعقیب میکنیم؛ [خیر] ما او را تعقیب نمیکنیم، در خانه‌ی خودش است، کار شخصی میکند. آن کاری که در ملأ انجام میگیرد، در خیابان انجام میگیرد، یک کار عمومی است، یک کار اجتماعی است، یک تعلیم عمومی است؛ این [خطا]، برای حکومتی که به نام اسلام بر سرِ کار آمده است تکلیف ایجاد میکند. حرام کوچک و بزرگ ندارد؛ آنچه حرام شرعی است نبایستی به‌صورت آشکار در کشور انجام بگیرد.۱۳۹۶/۱۲/۱۷»

دقیقا ایشان بحث دخالت دشمن در قضیه و عمومی و کلان بودن مسئله رو مطرح می کنند. مسئله ای که کل جامعه رو تحت تأثیر قرار خواهد داد.
مهنا
۰۹ خرداد ۲۰:۲۳
سلام. طاعات قبول. واقعا برام سوال شده که حکومت اسلامی فقط در زمینه حجاب وظیفه داره مانع شقاوت و ضلالت بشه؟ چرا برای جلوگیری از روزه خوری هیچ برنامه ای نیست؟ حالا مال مردم خوری و ظلم و فساد و تبعیض و رشوه و ... که بحثی است جدا. من واقعا بعد از چند سال که برگشتم ایران از دیدن روزه خوری خانم ها شوکه شدم و امسال می بینم که اوضاع هزار بار بدتره. چرا در این زمینه کاری نمی شه؟ بحثم اینه که برای خود من ول کردن مردم در بعضی حوزه ها و اکتفا به حداقل هایی در بعضی حوزه ها برام سوال برانگیز شده. الان این حد از حجاب مورد قبول و مجاز جلوی فساد و گمراهی رو می گیره؟ فقط اگه روسری نداشته باشن گمراه می شن؟ الان داشتن این روسریه با این پوشش های افتضاح مصداق حجاب اسلامیه؟

پاسخ :

علیکم السلام
طاعات و عبادات شماهم قبول
جانا سخن از زبان ما می گویی

قطعا وظیفه دستگاه های اجرایی مقابله با هر نوع حرامی است اما حضرات تمام تلاششان را می کنند برای ترویج حرام
دیروز که داشتم برمیگشتم منزل یک بستنی فروشی باز دیدم که راحت سرویس میداد و جلوی مغازه صندلی گذاشته بود و مشتری ها هم مشغول روزه خواری
بسم الله الرحمن الرحیم
ان شاءالله در اینجا به عنوان
«کرسی آزاداندیشی مجازی زن و خانواده»
دیدگاه هایم را در باب موضوعات مختلف پیرامون زنان با تمرکز بر تعریف و تبیین جایگاه و نقش زن و خانواده در اسلام و قرآن خواهم نوشت.
مشی کلی این وبلاگ نگاه منصفانه و واقع بینانه در قضاوت بین آراء گوناگون و متنوع صادر شده از متفکران و نظریه پردازان شرقی و غربی است، لذا جهت گیری های فمینیستی و امثالهم در اینجا اعتباری ندارند.
مطالب مندرج در این وبلاگ نتیجه سال ها مطالعه و برآیند آموخته های بنده است که در جهت منویات امام خامنه ای آن ها را به اشتراک میگذارم. طبیعتا نظراتم نه نظری نهایی و جامع است و نه بدون اشکال. فقط فتح بابی است برای جور دیگر نگریستن به جنس «زن».
نظرات در این وبلاگ باز است و همه ی نظرات موافق و مخالف به شرط عدم توهین محترمند و فقط نظرات حاوی توهین حذف خواهند شد.

لازم به ذکر است هر گونه کپی برداری یا نشر مطالب وبلاگ «صالحات» منوط به اجازه نویسنده ی وبلاگ است.
پیوند ها
طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان