صالحات

پس از آزادی حجاب (2)

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

 با آزادی حجاب برای زنان چه اتفاقی رخ خواهد داد؟

تصویر ذهنی عموم مردم این است که با برداشته شدن اجبار حجاب، به‌تدریج شرایط عادی می‌شود و وضعیت جنسی جامعه به تعادل خواهد رسید. درصورتی‌که بالعکس با برداشته شدن محدودیت حجاب وضعیت از حالت عادی به غیرعادی تا مرز شرایط بحرانی شیفت خواهد کرد.

چرا؟

به دلیل این‌که حجاب مرز حفظ وضعیت جنسی جامعه در حالت طبیعی است و با برداشته شدن این محدودیت همه‌چیز غیرعادی خواهد شد و آزادی پوشش مساوی است با افزایش محرک‌های جنسی در جامعه و خروج این تمایل از حالت تعادل و به وجود آمدن حالت‌های افراطی و تفریطی. زیرا میل جنسی نیازی نیست که بتوان آن را محو کرد و یا نادیده گرفت؛ بلکه باید به آن پاسخ صحیح و به‌جا داد. همانند نیاز طبیعی به خوردن غذا؛ این نیاز از بین نمی‌رود اما می‌توان به دو حالت به آن پاسخ داد یکی خوردن غذای سالم و دیگری خوردن فست فود و غذاهای ناسالم. در هر دو حال انسان سیر می‌شود اما درنهایت با خوردن غذای مفید سلامت انسان حفظ می‌شود و با غذای ناسالم انسان بیمار می‌شود.

اگر به نیاز جنسی پاسخ صحیح و به‌موقع در چهارچوب ازدواج داده نشود و هم‌زمان محرک‌های جنسی در جامعه افزایش پیدا کند به معنای شروع بحران است، بحرانی که در آن زنان بیش از همه متضرر خواهند شد!

و رفع اجبار حجاب جرقه‌ای خواهد بود برای یک فاجعه که دامن همه افراد جامعه را خواهد گرفت.

با این توضیحات می‌توان شرایطی را که پس از آزادی حجاب برای زنان رخ می‌دهد را به چند دسته تقسیم کرد.

  • 1- اولین اتفاق برداشته شدن حریم هست. یعنی دیگر زن حریمی به نام پوشش ندارد. یا حداقل پوشش مو را ندارد. در این حالت زن با رفتارش به همگان اعلام می‌کند که دیگر من مانعی به نام پوشش ندارم. با برداشته شدن حجاب زنان  یک نشانه رفتاری-تصویری بروز می‌دهد. به این حالت  در اصطلاح علم روانشناسی «نشانه جنسی»  یا sexual cue گفته می‌شود. این موضوع به لحاظ روانی یک آلارم برای جنس مخالف یعنی مردان است. هرچه قدر از میزان پوشش کاسته شود و یا به محرک بودن نزدیک شود این نشانه جنسی قوی‌تر خواهد بود.
  • 2- اتفاق دیگر در دسترس قرار گرفتن زنان است. یک زن هر چه قدر پوشش خود را کمتر کند به میزان کاهش لباس در دسترس تر خواهد شد. در مرحله اول در دسترس نگاه مردان، سپس کلام و درنهایت کنش رفتاری طرف مقابل قرار خواهد گرفت ازجمله لمس و اتفاقات ناگوار دیگر.

تمام آمارهای خشونت جنسی نسبت به زنان در غرب گواه این مسئله است. اگر بنا بود با تغییر پوشش وضعیت عادی شود و مردان چشم ناپاک غربی دیگر به زن‌ها نگاه هم نکنند! نباید شاهد این اتفاقات می‌بودیم. اما واقعیت این است که با تغییر پوشش زنان میزان تجاوز به حریم زنان افزایش می‌یابد. به‌طوری‌که اکثر زنان غربی اعتراف کرده‌اند که در محیط کار دچار آزار جنسی شده‌اند. هشتگ فراگیر #me_too  نشان‌دهنده همین موضوع است. درواقع با آزادی حجاب فرهنگ تجاوز عادی می‌شود نه رفتار و مواجهه با زنان.

  • 3- مجموع اتفاقات بالا آغاز چرخه‌ی باطلی که خودزنان آن را رقم‌زده‌اند. غرب مسیری را رفته است که ما آن را قصد کرده‌ایم. تغییر لباس برای حضور اجتماعی راحت‌تر زنان، از مطالبات موج اول فمینیسم بود و به کمک رسانه و امثال ادوارد برنایز این فرآیند تسریع و محقق شد. دستاورد این تغییر به همراه عوامل دیگر موجب افزایش خشونت جنسی علیه زنان  شد. تمامی آمارهای موجود به همراه هشتگ #me_too که اعتراف زنان غربی است از آزار جنسی در طول زندگی‌شان، گواه این موضوع است.

به آمارهای اروپا نگاهی می‌اندازیم:


به گزارش گاردین از هر ده زن یک نفر تا قبل از پانزده‌سالگی با یکی از اشکال خشونت جنسی مواجه شده است.


از هر بیست زن یک نفر مورد تجاوز قرارگرفته است.


ایندیپندت گزارش کرده است که سوئد و دانمارک بالاترین میزان آزار جنسی را دارند یعنی بین هشتاد تا صد درصد افراد.

فنلاند دومین کشور فمینیست جهان است و سوئد رتبه اول قرار دارد که آمار خشونت جنسی در آن کشور ذکر شد؛ سوئد در اروپا رتبه برتر را در این زمینه داراست!


مبتنی بر گزارشی که در تصویر آمده فنلاند[1] دومین کشور اروپایی خشن برای زنان است.
بر اساس گزارش آژانس حقوق اساسی اروپا، چهل‌وهفت درصد از زنان فنلاندی تا قبل از پانزده‌سالگی انواعی از خشونت جنسی یا فیزیکی را تجربه کرده‌اند.
وضعیت دو کشور فمینیستی سوئد و دانمارک گویای این است که با افزایش نفوذ فمینیسم و آزادی‌های لیبرال از امنیت زنان کاسته می‌شود و میزان خشونت جنسی علیه آنان افزایش می‌یابد.

  • 4- اتفاق دیگری که در پی موارد ذکرشده برای زنان رخ خواهد داد این است که استانداردهای حضور اجتماعی آنان تغییر خواهد کرد. زیرا اقتضائات حضور اجتماعی زنان از جهت پوشش، رفتار و نوع مواجهه با مردان صورت جدیدی به خود خواهد گرفت و همین یعنی ارائه معیاری جدید برای حضوری که مقبولیت بیشتری می‌آورد. همراهی با فرهنگ مد و تمامی حواشی‌ای که به همراه خود خواهد داشت، پرداخت به بدن و تغییر نگاه نسبت به آن و نزدیک شدن به استانداردی که در جامعه پذیرش بیشتری دارد ازجمله این موارد است. همچنین تغییر استانداردهای رفتار با جنس مخالف و فروریختن حریم‌ها به بهانه آزادی و راحتی پیامد آزادی حجاب خواهد بود. حاصل همه این‌ها افتادن زنان در چاه ویل مقبولیت و جذابیت بیشتر اجتماعی است.
  • 5- نتیجه همه موارد بالا درگیری فزاینده زنان با انواع بیماری‌های روانی است. مشکلات حاصل از فراگیری فرهنگ تجاوز، فقدان مقبولیت ظاهری و اجتماعی برخی زنان، آسیب‌های حاصل از آزادی در ارتباط با مردان گریبان‌گیر آنان خواهد شد.
  • 6- اما مهم‌ترین واصلی‌ترین پیامد آزادی حجاب، فروریختن پرده حیا در زنان است. حیا به شکل عام مانع از انجام گناه و به شکل خاص، موجب حفظ عفت جنسی زنان است. حیا در روایات ما ملازم است باایمان و عقل، فقدان حیا ایمان و قدرت تعقل را از زنان می‌گیرد و موجب نقص آن خواهد شد. به همین دلیل این جمله معروف که گفته می‌شود «دل‌پاک کافی است» حرف باطلی بیش نیست. زیرا «از کوزه همان برون تراود که در اوست». درآیات قرآن نیز ایمان و باور درونی نسبت به خداوند ملازم با عمل صالح ذکرشده است، ایمان بدون عمل صالح کافی نیست و حفظ حجاب ظاهری و رفتاری «عمل صالح» زن مسلمان است. با جدایی زنان از عفت ظاهری، در ایمان و حیای زن نقص جدی وارد می‌شود. همچنین روی آوردن به شهوات و امیال نفسانی که آزادی حجاب از آن جمله است مبتنی بر روایات، موجب فقدان و نقصان عقل خواهد شد و بالعکس با جدایی از شهوات که حفظ عفت جنسی ازجمله آن است قدرت تعقل در انسان افزایش می‌یابد.

 



[1] فنلاند کشوری بود که خانم مولاوری در ابتدای مسئولیت مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، تیمی به آن اعزام کردند که از تجارب ارشمندشان! در مسائل جمعیتی استفاده کنیم!

۹ ۲
جناب دچار
۰۹ خرداد ۱۷:۳۱

بر اساس وضعیت دو کشور فمینیستی سوئد و دانمارک، با افزایش نفوذ فمینیسم و آزادی‌های لیبرال از امنیت زنان کاسته می‌شود و میزان خشونت جنسی علیه آنان افزایش می‌یابد.




پاسخ :

فیش برداری از متن بود؟
جناب دچار
۰۹ خرداد ۱۷:۳۸
بله برای اونایی که به پست های من عادت دارن و شاید گذرشون به اینجا بیفته فیش برداری کردم :)

پاسخ :

متشکرم
رئوف ..
۰۹ خرداد ۱۸:۰۴
هر دو قسمت این یادداشت در طراز یک مقالۀ علمی، ارزشمند بود. ( بدون حاشیه های زائد با استدلال های متقن و غیر قابل انکار...)


مأجور باشید ان شاءالله

پاسخ :

از حسن نظر شما متشکرم

سلامت باشید.
صحبتِ جانانه
۱۰ خرداد ۱۵:۴۵
مطلب شما فوق العاده است، در واقع بیان واقعیات و حقایق است
منتهی باید کار دیگه ای هم بکنیم
ببینید، این حرفها اظهر من الشمس هستند
ولی چرا، واقعا چرا قشر زیادی از جامعه ما این رو نمیفهمند و دنبال کشف حجاب هستند؟
بنظرم سوای اینچنین گزارش خای علمی و آماری باید کارهای دیگه هم کرد
بعضی مردم ما چشم و گوششون پر شده از فیلم های ماهواره که حتی خیانت رو زیبا سازی کردن توی سریال های پر رنگ و لعابشون
مردم ما احساس عالم بودن و فاضل بودن دارن در عین حال مدخل عقلشون چشم و گوششونه و از راه رسانه ها این خوراک رو میگیرن و کمتر تعقل و مطالعه و عاقبت اندیشی میکنن

شما به جشن ازدواج ها و جشن تولدهای خودمون خانواده های مذهبی نگاه کنید
چطوریه؟
 زن ها  های ما یه میل به جلوه گری دارن که گویا اغلب توی خونه کنار همسرشان ارضا نشدن
یه عده هم که به ظلم فرهنگ مجرد موندن و این نیازشان بی پاسخ مونده
ما چطوری می تونیم اسلام رو توی جامعه مون پیاده کنیم تا مشکلاتمون حل بشه؟

فضای مجازی و رسانه های مدرن بصورت فوری و جهشی شرایط رو علیه فرهنگ های ما پیچوند
و اینکه اساسا هدفش همین بوده باشه از اول اصلا دور از ذهن نیست
 

پاسخ :

از حسن نظر شما متشکرم

اگر این مسائل اظهر من الشمس بودند که به قول شما عده ای دنباله رو این حرکات نبودند.
بعضی غافلند و عده ای کاملا آگاهانه به دنبال حیازدایی نظام مند در کشور هستند.

برای حل مشکلات باید از طریق مبانی اقدام کرد و نتیجه گرفت مگرنه کارهای روبنایی در مقطع کوتاه مدت زیاد فایده نخواهد داشت.
و با کارها و برنامه ریزی های بلندمدت این مسائل قابل حل هست و البته باید صبر داشت صبر زیاد.




صحبتِ جانانه
۱۱ خرداد ۱۴:۲۷
مطلب شما متقن و محکم و درست و عالیه خواهری

من منظورم اینه که این حرفها چون مبنای عقلی علمی و آماری داره فهمش راحته در صورت ارائه به مردم
منتهی اشتهای مردم و ذائقه شون و جسارتشون بر بی حیایی مساله ای فراتره و دنبال حل اون هم باید باشیم
یه عده تعمدا دارن لحظه به لحظه خوراک فکر و ذهن و سرگرمی سر راه شعور ملت ما میچینن که اصلا نرسه طرف به عمق فاجعه و توی سطح گم و گور بمونه

پاسخ :

با شما موافقم و باید برایش فکر کرد و راهکار اندیشید
سوره کوثر
۱۳ خرداد ۱۴:۵۳
سلام.
خدا قبول کنه. 
چقدر لازمه این متن های روشنگرانه.

رهرو راه اهل بیت باشید و بمانید.
التماس دعا این شب عزیز.

پاسخ :

علیکم السلام

متشکرم. ان شاﺀالله.
محتاجم به دعا
مهدیه ...
۲۲ خرداد ۱۴:۲۳
پست خوبی بود خواهر ...
مستند "انقلاب جنسی" هم به کمک خانم های جامعه ما میاد ... چون در اون نشون داده میشه زنان غربی از راهی که ده ها قبل رفتن، دارن کم کم برمیگردن به تنظیمات کارخونه ...! (منظورم بازگشت به فطرت و آنچه که خدا حکم میکنه و وظیفه زن قرار داده ...)

پاسخ :

متشکرم. لطف دارید. 
ممنونم که مطالعه کردید. 

من نقدهای جدی ای به مستند انقلاب جنسی دارم، به ویژه قسمت اولش. اما قسمت دوم خیلی بهتر بود. به ویژه از گام هشتم به بعد.
مهنا
۲۷ خرداد ۱۹:۱۲
من هم باید ایمیلم رو بدم یا چون رمز فرستاده بودین، دارینش؟

پاسخ :

براتون فرستادم. ایملتون رو چک کنید.
بسم الله الرحمن الرحیم
ان شاءالله در اینجا به عنوان
«کرسی آزاداندیشی مجازی زن و خانواده»
دیدگاه هایم را در باب موضوعات مختلف پیرامون زنان با تمرکز بر تعریف و تبیین جایگاه و نقش زن و خانواده در اسلام و قرآن خواهم نوشت.
مشی کلی این وبلاگ نگاه منصفانه و واقع بینانه در قضاوت بین آراء گوناگون و متنوع صادر شده از متفکران و نظریه پردازان شرقی و غربی است، لذا جهت گیری های فمینیستی و امثالهم در اینجا اعتباری ندارند.
مطالب مندرج در این وبلاگ نتیجه سال ها مطالعه و برآیند آموخته های بنده است که در جهت منویات امام خامنه ای آن ها را به اشتراک میگذارم. طبیعتا نظراتم نه نظری نهایی و جامع است و نه بدون اشکال. فقط فتح بابی است برای جور دیگر نگریستن به جنس «زن».
نظرات در این وبلاگ باز است و همه ی نظرات موافق و مخالف به شرط عدم توهین محترمند و فقط نظرات حاوی توهین حذف خواهند شد.

لازم به ذکر است هر گونه کپی برداری یا نشر مطالب وبلاگ «صالحات» منوط به اجازه نویسنده ی وبلاگ است.
پیوند ها
طراح قالب : عرفـــ ـــان قدرت گرفته از بلاگ بیان