پاسخ :
سلام و ممنون از حضورتون
پاسخ شما طولانیه
سر فرصت ان شاء الله می نویسم.
سلام مجدد و امیدوارم عذر تقصیر بنده رو در تأخیر طولانی برای پاسخ بپذیرید.1-در مورد سوال اولتون و نکوهش زنان برای حضور اجتماعیشون باید چندتا نکته رو مورد توجه قرار بدیم:
الف:
یه اصل مهم داریم اونم «حفظ خانواده » است.خداوند برای حفظ این نهاد یه نقش هایی رو به مردان سپرده و یه نقش هایی رو به زنان.مبتنی بر خلقت تکوینی زن و این که زن لطیف تره و از بعضی جهات آسیب پذیرتر، عمده ی نقش هاش محدود به خونه میشه
و برعکس مرد چون بر اساس خلقتش تکوینا جسم قوی تر داره و... عمده ی نقش های بیرون خونه به مرد سپرده شده
اما هم مرد و هم زن هردو دارن تلاش می کنن تا خانواده رو حفظ و تقویت کنن.
این که مرد بیشتر بیرونه و زن بیشتر خونه است نه معیار برتریه و نه هیچ چیز دیگه.
این عرف غلط ماست که مبتنی بر خیلی اتفاقات و... میاد برای این نقش ها ارزش گذاری غلط میکنه و یکی رو بهتر میدونه و یکی رو کم ارزش تر.
این نوع ارزش گذاری در دین اسلام هیچ جایگاهی نداره
ب: حالا اگر خانمی تونست با مدیریت به همه ی امورات و نقش هاش برای حفظ خانواده برسه می تونه حضور اجتماعی داشته باشه، شاغل بشه و...
آقا هم اگر به اندازه ی کفاف تونست با کار کمتر روزی بیشتری بیاره خونه نباید به بهانه ی کار بیرون باشه و باید بیاد خونه و کنار همسرش باشه
2-
این که شما میگید : « انگار همه مسئولیت به عهده مادران هست»
باز هم به دلیل عرف غلط و آموخته های غلطمونه که به عمد یا غیر عمد خیلی از روایاتمون رو نخواستیم مطرح کنیم!یکی از اون دسته روایات روایاتی است که راجع به نقش مهم پدر در خانواده و تربیت هست که باید به نسل جدید و جوان ها آموزش داده بشه.
3-اما در مورد این سوالتون: «آیا نقش رشد جامعه و تحقیق و پژوهش و خدمت به خلق و ... از نظر خداوند تنها بر عهده مردان هست و زنان وظیفه ای ندارند؟»
اصلا هم این طور نیست. اتفاقا زنان هم در این عرصه نقش جدی دارن و در آموزه های دینی باید امورات مربوط به خانم هارو خانم ها انجام بدن و خیلی از امورات مهم دیگه رو در عرصه های مختلف.
مثلا امورات پزشکی، بهداشتی، تولید علم در عرصه ها و حوزه های زنانه، تعلیم و تربیت نسل آینده در جامعه همه باید به عهده ی زنان باشه.
و اگر زنانی امکانش رو دارن و در این عرصه ها وارد نشن چه بسا عقوبت بشن.
اما باید این جور مشاغل و عرصه ها طوری برای زنان تعریف بشه که براشون بار مضاعف نباشه و متناسب با مشغله ها و... زنان مناسب سازی بشه.
4- اما در مورد خودم و درس خوندنم. اول بگم که من دارم ارشدم رو به امید خدا تموم میکنم نه دکترارو
و این که من از ابتدا هیچ وقت تعریفم این نبوده که اگر کنکور قبول نشدم پشت کنکور بمونم و همه ی دنیا برام تموم شده باشه و...!
همیشه به لطف خدا برای خودم چندتا گزینه گذاشتم که اگر به یکیش نرسیدم انتخاب دیگه ای داشته باشم.
اما بنا به حکمت الهی هیچ وقت پشت کنکور نموندم و مسیرم رو از راه دانشگاه ادامه دادم.
باز در دوره ی دانشگاه هم خودم رو به یه بعد محدود نکردم قبل از دانشگاه هم این طور نبودم. هم زمان با دانشگاه زبان، کلاس های علوم دینی و... رو هم داشتم و الان هم به لطف خدا دارم.
دوره ی کارشناسی رشته ام کمی تا حدودی مردونه بود. یعنی فضای کاریش مردونه بود و ارشد به علوم انسانی به یکی از گرایش های علوم اجتماعی تغییر رشته دادم.
و همین که دارم اینجا می نویسم و فعالیت های دیگه دارم یعنی دارم از رشته ام استفاده میکنم. یعنی از ابتدا می خواستم رشته ای بخونم که به درد خودم و آینده ام بخوره و چون دیدم مطالعاتم در حوزه ی زنان زیادن و به لطف خدا قدرت بیان و ارائه ی مطالب جدید دارم وارد این رشته شدم.
حتی برای خوندن این رشته هم خودم رو محدود نکردم و نگفتم اگه قبول نشدم دنیا دیگه تموم میشه!
و برای دکترا هم فعلا برنامه ندارم و چند تا گزینه پیش رو برای خودم برای ادامه ی مسیرم که در راستای رضایت الهی باشه قرار دادم.
حالا نسل آینده هم باید جوری تربیت بشه که خودش بتونه تصمیم گیرنده باشه و جامعه چیزی رو بهش تحمیل نکنه. باید بچه هارو در انتخاب های صحیحشون کمک و حمایت کنیم و اگر تصمیم صحیحی گرفتن حمایتشون کنیم و مانعشون نشیم.
الان متأسفانه خیلی از پدر مادرا مانع خواسته های حلال فرزندانشون میشن که این خیلی اشتباهه و ممکنه باعث تصمیم های اشتباه بزرگ توسط اون فرزندان بشه.
اگر بچه رو جوری بار آوردیم که قدرت حل مسئله و تصمیم گیری و تصمیم سازی داشته باشه مطمئن باشید در هیچ کدوم از مرحله های زندگیش به این نمیرسه که مثلا حالا چه طور درس بخونم.
برای تربیت نسلی که بتونه مختار باشه و تصمیم درست بگیره به لینک
«کودکان استراتژیست» که در بخش پیوندها هست مراجعه کنید و برای دانلود جلسات با سرعت مناسب تر به این لینک بروید.
http://www.zahra-media.ir/abbasi/?p=3770حتما هم فیلم رو دانلود کنید صوت جلسات کفایت نمیکنه