
بسم الله النّور
از مطالبات اصلی امام خامنه ای در چند سال اخیر تبیین رویکرد اصلی در نگاه با مسئله زنان در مقابل اندیشه های غربی بود.
رویکرد فمینیست ها در این رابطه تبدیل زنان به مردان بود. همانی که از آن با نام برابری و تساوی زن و مرد از آن یاد می شود. راهکار فمینیست ها برای زنان این بود که اگر مورد ظلم واقع شدید شما هم ظلم کنید. شما هم مرد شوید تا بتوانید مقابل مردان از خودتان دفاع کنید. چون بن مایه نگاه فمینیست ها این است که آن جنس برتر مرد است و جنس ضعیف تر زن، پس راهکارشان این بود که زن هم توانمند شود تا بتواند مثل مردان شود. یعنی به زن گفتند تو هم مرد شو تا بتوانی توانایی های او را داشته باشی.
این بزرگترین اشتباه و اشکال جنبش فمینیسم است چون همان اندازه که این جنبش ضد مرد است همان اندازه زن را در مقابل مرد موجودی پست می داند و می بایست زن برای نجات از این شرایط اسف بار خود شبیه مرد شود. با این توصیف تا یک زن تمام ویژگی های مردانه را پیدا نکند فمینیست نیست و به دفاع از حقوق خود نپرداخته است. اگر این جنبش به واقع به دنبال دفاع از حقوق زنان بود نمی بایست زنان را شبیه مردانی که از آن تنفر داشت می کرد.
امام خامنه ای در این رابطه می فرمایند:
« گفتمان غربی در مورد زن اجزاء گوناگونی دارد، لکن دو جزء در آن برجسته است: یکی مردواره کردن زن، یعنی زن را متشبّه به مرد قرار دادن، این یک بخش مهمّ از این گفتمان است؛ یک بخش دیگر هم زن را وسیلهی راحتی برای التذاذ جنسی مرد قرار دادن، حالا التذاذ چشمی یا مراحل بدتر و بعدتر از التذاذ چشمی، این هم یک بخش دیگر از گفتمان غربی است در مورد زن. این مسئلهی فمینیسم و این چیزهایی که امروز در دنیا رایج شده، همه در واقع فراوردههای آن گفتمان غربی است که در نهایت کار به اینجاها میرسد.
مردواره کردن زن؛ یعنی به دنبال این بودند که مشاغل گوناگونی که با ساخت جسمی و عصبی و فکری مرد سازگارتر است را بکشانند به سمت بانوان و زنان، و این را یک افتخار برای زن و یک امتیاز برای زن قرار بدهند.» فرهیخته
تمام فعالان حقوق زنان در تلاشند تا از حقوق زنان دفاع و او را از تحت یوغ مردان ظالم برهانند. اما به راستی تا چه اندازه موفق بودند؟ آیا راهکارهای فمینیستیشان به کار آمده است؟ آیا دیگر به زنان ظلم نمی شود؟
برای پاسخ کافی است کمی نگاهی به آمارهای خشونت علیه زنان بیاندازیم.
آمارهای رسمی سازمان ملل حاکی از این است که خشونت هایی که توسط شریک جنسی زنان صورت می گیرد بزرگترین مسئله سلامت عمومی زنان و خشونت بر علیه آنان است.
آمارهای جهانی نشان می دهند که 35 درصد از کل زنان دنیا مورد آزار و خشونت جنسی قرار گرفته اند.
در آمریکا هر دو دقیقه یک زن مورد آزار جنسی قرار می گیرد.
از هر شش زن آمریکایی یک نفر مورد تجاوز قرار گرفته است.
این در حالی است که فقط 14 درصد از خشونت ها علیه زنان به پلیس گزارش می شوند.
اگر کمی در آمارها تأمل کنیم در می یابیم که نه تنها ظلم به زنان در سطح جهانی کاهش نیافته بلکه هر سال این ظلم در اشکال متفاوت و سطوح وسیع تری افزایش یافته است.
پاسخ فمینیست ها به این سوال ساده چیست؟
*بیانات در دیدار جمعی از بانوان فرهیختهی حوزوی و دانشگاهی1392/02/21
پ.ن 1: این مطالب می بایست پس از اتمام مباحث فمینیسم قرار می گرفت اما برای روشن شدن مشی «صالحات» باید به آن زودتر می پرداختم.
پ.ن 2: ان شاء الله در آینده ی نزدیک مطلبی ویژه ی دخترخانم ها و مسئله ی ازدواج که دائم برایم به صورت خصوصی نظر میگذارند خواهم نوشت فقط لطفا دائم نپرسید پس چه شد! من هم مثل شما مشغله های روزانه، شخصی، درسی و... دارم و البته محدودیت وقت بسیار دعا کنید خداوند به وقتم برکت دهد و به جسمم توان تا شرمنده ی شما عزیزان نباشم.
پ.ن 3: از صبر و تحمل شما مخاطبان گرامی در همراهی با صالحات کمال تشکر را دارم و خداوند را شاکرم که مخاطبانی فرهیخته و فهمیم را همراه این حرکت بزرگ کرده است.
پ.ن 4: ان شاء الله صالحات به شرط توفیق و حیات همانند قبل حداقل هفته ای یک بار به روز خواهد شد.
مطالب مرتبط: